اکثر انواع خرما در مراحل کاملا رسیده (رطب و تمار) برداشت میشوند. میوهها در این مراحل، قند بالاتر و رطوبت کمتری دارند، طعم گس آنها از بین میرود و نرمتر میشوند.
زمان برداشت خرما براساس ظاهر و بافت میوه تعیین میشود که صفات مذکور متأثر از میزان رطوبت و قند میوه است. برداشت محصول در زمان مناسب میتواند نقش مؤثری در کاهش شدت ترک خوردگی خرما، خشکیدگی بیش از حد خرما، آلودگی به آفات و حمله میکروارگانیسمها داشته باشد
پس از تشکیل میوه خرما برای جلوگیری از شکستن خوشههایی که وزنشان زیاد است آنها را از برگهای بالایی خوشه رد کرده به برگهای پایین خوشه تکیه میدهند.
برخی از نخل داران برای نگهداری خرما از گزند حشرات و پرندگان خوشههای خرما را داخل کیسه گونی یا سبدهای بافته شده از برگ خرما جا میدهند.
ولی امروزه کیسههای توری از جنس پلی اتیلن وجود دارند که به دلیل داشتن مواد آنتی یووی در برابر اشعات خورشید مقاوم هستند و از آنجایی که بیشتر نخلستانها در مناطق گرم کشور قرار دارند و در برابر نور مستقیم خورشید قرار دارند، استفاده از این توریها بسیار مناسب و مقرون به صرفه هستند.
فواید پوشاندن خوشههای خرما:
- مهمترین اهداف پوشش خوشههای خرما عبارتند از:
- جلوگیری از ریزش خرما و کاهش ضایعات.
- بهبود خواص کمی و کیفی میوهها.
- آسانی نصب استفاده و جمع آوری.
- جلوگیری از آلودگی خوشهها به گرد و غبار و کاهش بازار پسندی میوه خرما.
- جلوگیری از آفتاب سوختگی و حفظ بهبود کیفیت و رنگ میوه.
- جلوگیری از خسارت پرندگان، زنبورها و آفات زیانآور به میوه خرما.
- جلوگیری از خسارت باران و بادهای گرم و سوزان.
بهترین زمان جهت نصب پوششها روی خوشههای خرما در مرحله تبدیل میوه خرما به خارک (هنگام تغییر رنگ) میباشد. بسته به این که هدف اصلی از به کار بردن پوشش خرما چه باشد و با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی (رطوبت، درجه حرارت) و نوع رقم خرما و موارد مصرف آن (خارک، رطب، خرمای رسیده)، هزینه تهیه پوشش و غیره، نوع پوشش مورد استفاده متفاوت خواهد بود.
تهیه شده در شرکت اکسیرساز
بدون دیدگاه